Vårterminen 2011

 

Välkommen till en ny rolig termin hos Stall Balans AB
och

föreningen Ridsällskapet Balans.

 

Nedan följer information och regler till dej som rider hos oss.


Datum för ordinarie lektioner

Vår ordinarie lektionsverksamhet startar den 10 januari och avslutas den 12 juni.
Påsklovsuppehåll från och med den 18 april  med omstart den 25 april.

 

Lektionstid
Varje lektion är 60 minuter lång.

Obligatoriskt medlemskap i Ridsällskapet Balans för alla som rider på lektion

Medlemskapet kostar 100 kr per termin. Av dessa pengar går ca 50 kr till en kollektiv olycksfallsförsäkring. Övrig del av medlemsavgiften går bland annat till Svenska Ridsportförbundet, medlemstidning samt olika aktiviteter för eleverna. Se mer under länken ”Ridsällskapet” på hemsidan www.stallbalans.se.

 

Medlemsavgift till Ridsällskapet Balans
Medlemsavgiften faktureras av Stall Balans på uppdrag av Ridsällskapet Balans i samband med att vi skickar faktura för lektionsridningen. Rider du inte lektion men vill vara medlem betalar du din medlemsavgift direkt tilll Ridsällskapet Balans plusgiro konto nr. 235116-1.

 

Rabatterad ridavgift för ordinarie lektionridning

Ridsällskapet Balans bidrar med 200 kr/elev för vårterminen till ordinarie lektioner och med 100 kr/elev till nybörjarkurser. Lektionsbidraget gäller för ett lektionstillfälle i veckan. Du som rider flera ggr per vecka betalar ordinarie pris minus kombinationsrabatt enligt nedan.
 

Kombinationsrabatt/Familjerabatt
För dig som rider mer än en gång per vecka drar vi av en kombinationsrabatt på 5 % för alla ridtillfällen. Rider fler än en person från samma hushåll så drar vi av en familjerabatt på 5 % för samtliga elever.

Rabatterna kan ej kombineras, den maximala rabatten är 5%.

Ridning för funktionshindrade
Funktionshindrade betalar endast för faktiska ridtillfällen varför regler om återridning inte gäller. Återbud skall lämnas senast kl. 12.00 samma dag som ridningen i annat fall är man betalningsskyldig för det ridtillfället.

Uppsägning av ridplats
Uppsägning av plats ska ske skriftligen till oss. I och med att man har accepterat platsen är man betalningsskyldig för ridningen fram till uppsägningsdatum plus 5 ridtillfällen. Uppsägning av plats kan även ske mitt under pågående termin med 5 ridtillfällens uppsägningstid, som gäller från och med det datum man sagt upp platsen. Återbetalning kan då ske av resterande ridavgift. Elev som inte har för avsikt att rida kommande termin skall ha sagt upp sin plats 6 veckor innan terminsstart i annat fall blir man betalningsskyldig för 5 ridtillfällen, allt för att vi ska kunna erbjuda annan elev från vår kö platsen.

 

Återridning efter sjukdom eller annat förhinder
Elever som vill nyttja vårt system för återridning vid sjukdom eller annat förhinder, ska meddela oss sin frånvaro senast kl:14.00 samma dag som man skulle ha ridit. Från och med andra frånvarotillfället får man rida igen den tid man varit frånvarade. Återridning kan sedan ske i mån av plats i lämplig grupp, under pågående termin enligt ök med oss.

 

Förseningsavgift, dröjsmålsränta och inkasso
Vid försenad inbetalning mer än 10 dagar tar vi ut en förseningsavgift på 100 kr plus dröjsmålsränta.

Vi skickar ut två påminnelser om betalning. 7 dagar efter påminnelse två skickas fakturan till vårt inkassobolag.

Har du frågor eller funderingar kring lektionsverksamheten kontakta ridinstruktör

Anna-Karin, mobil: 070-604 80 50, stallet: 0920-980 15, bostad: 0920-21 12 10,

e-post: a-k@stallbalans.se