Lagtävlingar 2010 – Visst vill du vara med!!!
                         

Medlemsbrev 1/2010

Hej alla medlemmar!
Nu drar dressyr- och hopptävlingssäsongen igång här och jag hoppas att det finns många som är sugna på att komma ut på tävlingsbanorna runt om i länet och kanske utanför! Ridsällskapet Balans (RSB) har en stor, härlig grupp med tävlingsklara tjejer (och jag hoppas på killar också) - både ni som redan hunnit vara ute och tävlat tidigare, men också ett stort nytillskott som nyss Grönt Kort. Har ni inte Grönt Kort – så sluta inte läsa här, för det går alltid att hitta en lösning!

Vi skulle väldigt gärna vilja få ihop lag från vår klubb! Det är en fantastisk möjlighet att tävla i lag. Man åker ut tillsammans, peppar och hejar på vandra och får stöd och hjälp av lag­kamra­terna!

Att tävla i lag tycker vi i RSB är viktigt att uppmuntra. Erfarna ryttare kan hjälpa de som inte hunnit med så många tävlingar och inte minst att man får en glad och god kamratskap i laget och med tävlingskamraterna! Därför går RSB in och betalar startavgifterna för lagtävlings­del­tagande samt billigaste alternativet för uppstallning (spilta). Väljer man att boka dyrare upp­stallning, får man själv betala mellanskillnaden. Hästtransportkostnad får man själv bekosta. Numera finns möjligheten att hyra hästtransport av Stall Balans - prata med Anna-Karin om detta. När man tävlar ponny funkar det oftast att samåka med två ponnyer i samma transport. För storhäst brukar det bli för tungt lass för att man ska få köra med "vanligt" B-körkort.

DRESSYR

Lagtävlingarna är både för häst och ponny och varje division omfattar tre olika tävlingar! Och varje lag består av tre eller fyra ekipage – och allra helst fyra för att få bästa förutsättningar! LB-resultatet räknas alltid och de två bästa LC-resultaten.

Div 3 Ponnydressyr
Program: LC:1 och LB:1
Två/tre ekipage tävlar LC-klassen
Ett ekipage tävlar LB-klassen

Tävlingsomgång 1 arrangeras av Bodens ridklubb den 7 mars
Tävlingsomgång 2 arrangeras av Bergnäsets Ryttarsällskap den 9 maj
Tävlingsomgång 3 arrangeras av Piteå ridklubb/Grans Rid- och Körsällskap den 15 maj

Samtliga deltagare får en fin distriktsrosett i finalen. Det segrande lagets ekipage brukar dessutom få ett fint distriktstäcke i pris.

Div 2 Ponnydressyr
Program: LB:1 och LA:1
Två/tre ekipage tävlar LB-klassen
Ett ekipage tävlar LA-klassen

Tävlingsomgång 1 arrangeras av Bodens ridklubb den 23 maj
Tävlingsomgång 2 arrangeras av Jokkmokks ridklubb den 6 juni
Tävlingsomgång 3 arrangeras av Norrskenets Rid- och Körsällskap den 18 juli

Samtliga deltagare får en fin distriktsrosett i finalen. Det segrande lagets ekipage brukar dessutom få ett fint distriktstäcke i pris.

Det finns också Div 1 Ponnydressyr som anordnas i samarbete med Västerbottens ridsportförbund. Mer om detta finns att läsa på www.ridsport.se/norrbotten och jag svarar gärna på frågor.

Lagtävling hästdressyr

På samma sätt finns det en lagserie i dressyr för häst i alla divisioner. Information om tävlingsplatser och datum är inte publicerade ännu. Men klart är att div 3 startar den 6 mars med Bodens ridklubb som arrangör.

HOPPNING


Det genomförs lagserier också i hoppning både för häst och ponny. (Division 3 blev borttagen år 2009 på grund av ändrade regler för hästklass 0.90 och ponnyklass 0.60/0.70/0.80 endast kan vara med bedömning Clear Round.)

Div 1 Ponnyhoppning

Lag skall bestå av tre eller fyra ekipage, varav de tre bästas resultat räknas.

Hinderhöjder
Omgång 1 Kat B 0,80 Kat C 0,90, Kat D 1,00(LB)
Omgång 2 Kat B 0,85, Kat C 0,95, Kat D 1,05 (LB+5)
Omgång 3 Kat B 0,90, Kat C 1,00, Kat D 1,10 (LA)

Tävlingsplatser
Omgång 1 Vännäs RF 15-16 maj
Omgång 2 Piteå RK 19-29 juni
Omgång 3 Södra Umeå RF 7-8 augusti 

Div 2 Ponnyhoppning
Information om årets lagtävlingar i hoppning är inte publicerade ännu för div 2.
Svårighetsgrad: Samtliga omgångar rids i Lätt C bed A1:a

I laghoppningen får man förstås också fina distriktsrosetter och segrande lag i de olika divisionerna brukar premieras med distriktstäcken.

Mer information om årets tävlingar finns på www.ridsport.se/norrbotten under ”fliken” tävlingar. Där hittar man också regelboken, där man kan läsa mer om lagtävlingar.

Sammanfattning & Viktigt & Bråttom!

Det blev en lång information! Men ju mer man vet – desto bättre!

RSB hoppas verkligen att få ihop lag i både hoppning och dressyr, för både häst och ponny och i de olika divisionerna! Vi hoppas att vi har intresserade ryttare, som gärna vill vara med och tävla och dessutom få göra det tillsammans med klubbkompisar!

Det är BRÅTTOM att anmäla våra lag och jag hoppas på många svar! Berätta om Du vill tävla i hoppning eller dressyr – eller både ock. Om du vill tävla med ridskolehäst eller ridskoleponny så skriv vem Du vill tävla med. Prata också med Anna-Karin om detta! Tävlar Du med egen häst/ponny, så skriver Du det. Du måste också skriva i vilken eller vilka divisioner Du vill tävla.  Tänk också på att Du behöver kunna vara med på alla tävlingsomgångar i den eller de divisioner Du vill vara med i.

Till varje lag kommer en (vuxen) lagledare att utses, som hjälper till praktiska saker som t ex att anmäla laget på tävlingsplatsen med mera.

Undrar Du över något så fråga – jag lovar göra mitt allra bästa för att kunna ge svar! Du kan också prata med Anna-Karin!

Hälsningar Lisa  RSB      lisa@stallbalans.se eller 070-377 29 51

Skriv ut som pdf -fil