Aktuellt


Torsdagen den 15 december 2005 Höstterminen är snart slut och en hel del nytt har hänt i höst. Som vanligt har jag inte haft tid att uppdatera hemsidan med alla nyheter men jag ska göra ett försök att sammanfatta det viktigaste. Om jag börjar med början av terminen så kan jag tala om att en hel del nya elever har tillkommit, både barn och vuxna, vilket jag naturligtvis tycker är trevligt.

Bellman har fått en ny grimma som det står ENVIS på.

En mindre trevlig nyhet är att Øsk har flyttat från oss till det lilla grannstallet. Annika som är hennes matte tyckte det var dags att den goa lilla damen skulle få ha lite pensionärsliv på äldre dagar. Hon fortsätter dock att vara med på lektioner hos oss en dag i veckan vilket både vi och Øskan tycker är jättekul.

En annan god nyhet är att Stall Balans numera äger stoet Hedda som vi tidigare lånat från Anna Ideryd i Överkalix. Vi har också startat vårt tävlings-samarbete med Rånebyggdens Ridklubb. Vår tävling i hoppning och dressyr i höstas blev lyckad med många startande, fina ritter och priser till alla deltagande. Vill också passa på att tacka alla underbara funktionärer som gjorde tävlingarna till en succé. Tack också till alla som skänkte fina priser. Några tjejer har också tävlat i Råneå och på NRK:s tävlingar med mycket bra resultat, jag hoppas kunna återkomma med mer info om detta så småningom. Arbetet med att få fram bra belysning och cykelvägar till Björsbyn fortskrider. Politiker har uppvaktats ännu en gång, möten har hållits och det har även varit reportage i tidningen om detta arbete. Jag har skickat in alla handlingar för passansökan för alla hästar. Detta har inneburit en stor kostnad samt en massa arbete men nu är det gjort och det känns skönt. Hästarna har också blivit vaccinerade och fått tänderna raspade.

Ponnyerna trivs bland hösilaget.

En mindre rolig nyhet är att Andante varit halt hela hösten men han ska nu sättas igång lagom till jul. Vad hältan berott på är det ingen som vet, kanske har han vrickat sej i hagen. Vi håller tummarna på att han ska hålla sej frisk hädanefter. Mufflan som fanns hos oss innan hon fick sitt föl har åkt tillbaka till sin ägare i Stockholm, vi önskar henne lycka till i fortsättningen. Fölet Herman, som är till salu, finns i Björsbyn hos Jenny Forsberg.

Ligghallen i grabbarnas hage är nu helt klar och hästarna verkar gilla att vara där inne, men mest står de och mumsar på höbalarna som de har i hagen. En och annan mage har blivit större. Tack till alla som hjälpt till med bygget.

Två nya hästar har kommit till stallet. En av hästarna ägs av Jessika Hedlund. Det är en sex-årig D-ponny, Holländsk import, vid namn Magic Emperor. Den andra hästen är en korsning mellan Quarter/Tysk ridponny vid namn Magic Yoshi som snart blir fyra år. Yoshi är en liten stor häst och har visat sej vara en trygg kille som inte alls var riden när han kom till oss för tre veckor sedan. Han är nu riden i skritt och lite trav. Han har skött sej som den snälla ridskolehäst han ska bli. Jag tackar Therese för hjälpen med insittningen. Mer info och foto på dessa hästar kommer snart att finnas under fliken Hästar.


Kajsa ligger och väntar på besökare som hon vill hälsa på.

Luciatåget, kadriljen och efterföljande fika i bagarstugan blev som vanligt en succé. Tjejerna var jätteduktiga och det var gemytligt trångt vid fikat. Bilder från detta gick att se i dagstidningarna NSD och Kuriren. Bilder kommer snart till hemsidan. Nyhet för i år är att hästarna hyrs ut till medlemmar i Ridsällskapet Balans under en del av jullovet. Info om det finns i stallet men intresserad kan också kontakta mej. Observera att ingen häst ska lämna Stall Balans utan hästarna hyrs ut på plats under överinseende av mej. Någon enstaka häst finns kvar för uthyrning. Drop in ridning kan ridas under övriga delen av lovet, det är bara att ringa och boka en tid med mej. God Jul till alla hästvänner! Anna-Karin  
_______________________________

Söndagen den 7 augusti 2005 

Sommaren är snart slut och höstens ridlektioner börjar den 22 augusti
En del gruppbyten har skett men de allra flesta rider sin ordinarie ridtid.
Önskemål om ändrad ridtid respektive fler nyaanmälningar kan tas emot fortfarande,
men hör av er så snart ni kan om det.

Våren och sommaren har som vanligt varit intensiv och rolig.De extra kurserna i
hoppning och dressyr som föreningen har kunnat ge ett bidrag till har varit populära
och vi hoppas därför på en fortsättning till hösten. Vi återkommer i så fall med mer information om dessa kurser som alla ska kunna anmäla sej till.

Studiecirkeln Grön Kort och provet är avklarat så nu har vi många i föreningen som innehar grönt kort. Grattis till er alla! Se mer om det under ridsällskapets länk.

genomgång lastning av häst, studiecirkeln Grönt Kort

Ridsällskapet Balans har blivit kändisar då vi medverkat i ett stort reportage i tidningen Ridsport, jättefint reportage med fina bilder. Ytterligare en kändis i föreningen är Sylvester, som medverkat i ett fint reportage av Anki Lundberg i tidningen Hästen. Det handlade om handikappridning, samvaro med djur och dess positiva effekter.

Sylvester och Øsk

Ponnypromenaderna som vi haft i våras har oxå varit fantastiskt roligt att ha, många barn har återkommit med stor glädje varje lördag för en ridtur. Detta hade varit omöjligt att genomföra utan föreningen och dess glada medlemmar, tusen tack för att ni finns. Alla ledare har varit jätteduktiga på att ta hand om alla nybörjare så att barnen har känt sej trygga och fått uppleva en trevlig stund tillsammans med en häst. Vi hoppas kunna fortsätta med dessa ridturer i höst , då vi fått många önskemål om det också. Håll utkik efter information om ponnypromenader på hemsidan samt på anslag ute på stan.

Ponnypromenad på hemväg vintern 2005

Då det gäller hästarna har det nu hänt en hel del. Mufflan har fått ett underbart hingstföl i April, allt gick bra, både fölet och Mufflan mår prima ute på betet just nu. En ny ponny har också kommit till stallet, Katrinebergs Angantyr. Han är en c-ponny som snabbt blivit populär bland alla elever. Mer om honom under fliken "Hästar". men jag kan i alla fall berätta att han redan hunnit med att tävla i hoppning med Emilia Ö och de fick placeringar i alla tre starter de gjorde. Självklart deltog han oxå i våra klubbtävlingar och var jätte duktig även där.

Klubbtävlingar i våras var som vanligt väl besökta och alla deltagare gjorde sitt bästa. Läs mer om tävlingarna under Ridsällskapets länk. Några tjejer har också tävlat på Norrskenets tävlingar med jättefina resultat. Vi gratulerar särskilt Isabella Oskarsson med sin ponny Anica som blev meetingbästa på NRK:s lokala tävlingar i dressyr.

I sommar har några av ponnyerna varit uthyrda och jag tror att både de och tjejerna har haft jättekul med sina ponnyer. Hoppas bara att ingen klagar över alla simturer ni gjort med hästarna i sommar, men hittills har alla badare bara tyckt det varit trevligt med en pålle i böljan blå. Hästarna har mått gott av att bli ompysslade av "sin" matte en period, men nu vilar hästarna helt på betet och blir fetare än nånsin!

Ridlägren har också varit roliga och enorma framsteg har gjorts av många. Det betyder så mycket att få umgås med hästen mer intensivt och nära en period eftersom man lär känna varandra så mycket mer än vanligt. Ett läger återstår, veckan innan skolan startar. Det ska bli jättekul att köra igång igen med hästar som nog längtar efter att få börja arbeta igen.

Vi ses snart!
Anna-Karin

____________________________________

Måndagen den 6 juni 2005 

Nu kan du anmäla dig till kvällskurs för vuxna 20-22 juni kl. 18.00 - ca: 21.00.
Läs mer på länken nedan eller under fliken kurser.
Anmälan till A-K eller e-posta a-k@stallbalans.se

. Kvällskurs för vuxna i sommar

Några platser finns kvar på ridlägret för barn o ungdommar i augusti, veckan innan skolan börjar. För vidare information se under fliken kurser.
____________________________________

Lördagen den 14 maj 2005 

Kom ihåg klubbtävlingen söndagen den 22 maj med start kl: 09.00.
Anmälan senast fredag den 20 maj, läs mer på länken nedan.
Vill du anmäla dig till tävlingen e-posta a-k@stallbalans.se eller skriv på
listorna i stallet.

. Klubbtävling söndagen den 22 maj 2005

____________________________________

Onsdag den 23 mars 2005 

Påsklovsveckan fr.o.m. fredagen den 25 mars t.o.m. torsdag den 31 mars har vi uppehåll med de ordinarie lektionerna. Möjlighet till dropinridning finns under dagtid, ring mig, Anna-Karin, för att boka tid.

Jag är nu mer ensam ägare till Stall Balans AB och Marja som tidigare varit delägare är anställd som ridlärare med några lektioner i veckan, huvudparten av lektioner och övrig verksamhet har jag själv.

SOMMARENS RIDLÄGER är inplanerade se under fliken "kurser" där du också kan
anmäla dig.

RIDSÄLLSKAPET BALANS MEDLEMSFEST BLIR LÖRDAGEN DEN 9 APRIL KL. 17.30

Se gärna under fliken "Ridsällskapet Balans" där diverse uppdateringar är gjorda.
Där finns den nya styrelsen och senaste årsmötesprotokoll m.m.

Studiecirkeln "Grönt kort" är avslutad, nu återstår bara själva provtillfället.

Extrakurserna i hoppning och dressyr är i full gång, samtliga grupper är fulla. Ponnypromenaderna i vårsolen blir allt mer populära och fler och fler har hittat till oss, vilket vi givetvis tycker är jätteroligt. I lördags hade vi en härlig promenad på isen i strålande solsken.

Nu finns det Säkerhetsvästar i olika storlekar för utlåning, vi tackar Ridsällskapet Balans för dessa.

Några har funderat över de två barackerna som står på parkeringen intill stallet.
Dessa är tänkt att byggas ihop med stugan för att vi på så sätt skall få större
utrymme att vistas i.

Glad Påsk!

Hälsningar Anna-Karin

____________________________________

Söndag den 2 januari 2005 

December månad har varit aktiv för oss alla. Studicirkeln Gröna kortet är i full gång, Balansbladet har delats ut till alla medlemmar, stallet är julpyntat och vi har haft en hel del jobb med planeringen inför luciafirandet. Flickorna har sjäva planerat, tränat och genomfört en jättefin kadrilj med temat jul som de visade upp den 12 december. De hade också ett fint luciatåg, bilder kan ses på föreningens sida under länken Luciafirande 2004. Föreningen sålde också fika under dagen och vi hade alla en trevlig dag.

Mufflan, som är dräktig, har fått mammaledigt. Hon har också flyttat till Jennys lilla stall och ska ta det lugnt fram till fölningen i vår.

En ny häst har kommit till stallet. Det är en sjuårig fullblodsvalack som ska vara hos oss på prov ett tag, vi hoppas att han ska trivas hos oss. Han är inte ridskolans häst men vi hoppas kunna låna honom till en del lektioner i vår.

Lektionerna startar den 3:e januari. Alla elever rider sin vanliga veckodag och tid förutom de elever som i samråd med oss bytt ridgrupp. Torsdag den 6:e januari, som är trettondagen, har vi lektioner som vanligt.

Förresten, har ni sett vår film. Den ligger under länken Film.
_____________________________________
_____________________________________

Anna-Karin Sandberg, mobiltelefon: 070-604 80 50
a-k@stallbalans.se

Stallets telefon: 0920-980 15
rid@stallbalans.se