Aktuellt


Söndag den 3 december 2006 Snart är hösterminen slut och vi önskar alla nya och gamla elever en riktigt skön jul och nyår. Hösten har som vanligt varit intensiv med många nya elever vilket jag självklart tycker är roligt. Beklagar att det är så många som får vänta på en plats men under våren startar jag en ny nybörjargrupp så ha tålamod till dess. Att få en ridplats då man har lite mer ridvana går lättare, passa på att höra av er till mej nu inför den nya terminen som startar den 8 januari, då kan det ske en del omflyttningar i grupperna och lediga platser kan dyka upp.

Här kommer lite mer info om vad som hänt under hösten: Alla ponnyer har fått mätintyg så nu är det fritt fram att tävla där det passar. Trähästen Benka har anlänt från Värmland. Efter en besvärlig resa i snöstorm och fast i lastbil i tolv timmar på Essingeleden har han kommit fram pigg, fräsch och redo för många uppsittningar. Bild kommer snart under "Hästar".

Stalljejerna tar ut Benka på gården, december 2006.

Två nya hinder har vi ockå fått, tack till Lisa Å och Susanne R som ordnat sponsorer. Tack också till sponsorerna. Familjen Hedlund/Åkerlund har skaffat ny häst. Den underbara fyraårige halvblodsvalacken Spirit som i dag har gjort sin tälvingsdebut i dressyr med Jessika på ryggen. Detta resulterade i en hedrande tredje plats. Hanna, Sofia, Therese och Elin har också tävlat flitigt med bra resultat. Tyvärr blev våra egna klubbtävlingar inställda på grund av vädret vilket kändes jättetrist eftersom vi hade otroligt många anmälda, över hundra starter. Vi gör ett nytt försök till våren i stället. Ridsällskapet Balans och NRK har tillsammans genomfört en trevlig tävling på lokal nivå. Planerna är att föreningarna även i framtiden ska arrangera gemensamma tävlingar.

Förra årets test med lösdrift för några av ponnyerna ha visat sej fungera jättebra. Det enda problemet med det har varit att hästarna blir lite för tjocka då de har fri tillgång på grovfoder i hagen. Vi bygger nu en till ligghall i den andra hagen för att ytterligare några hästar ska kunna gå ute. Thermobar har inköpts så att hästarna ska ha tillgång till tempererat vatten dygnet om trots minusgrader ute. Daysie har kommit "hem". Hon har nu flyttat till vårt stall för gott och slipper lämna sina kompisar över vintern. Hon skall även gå delvis som ridkolehäst under veckorna, men just nu är hon under igångsättning efter en hälta i höst. Klubbjackorna blev jättefina. Denna gång med snygg brodyr och ny logga på ryggen. Fortfarande väntar några ponnyer på att komma ut och tävla mer. Hör av dej till mej om du som medlem och ryttare hos RSB vill tävla med någon av våra ponnyer. Tänk bara på att du måste ha grönt kort och en förälder /medhjälpare som stöttar med . Föreningen betalar licensen.

Shadow bekantar sig med nyanläde hästen Benka.

Julpynt och Luciafirande i stallet. Oj vad många som har varit med och hjälpt till med pynt och luciatåg. Tjejerna har gjort det jättefint i stallet. Det tycker också hästarna som gärna försöker ta en smakbit från brödkakor, äpplen och annat pynt. Vi har tränat på luciasångerna och luciatåget, många duktiga sångare har vi minsann bland eleverna. Tjejerna har själva tränat på sin julkadrilj med Jessika som coach. Ska bli spännande att se hur den blir. Vår lilla julfest söndag den 10 december kommer att bli jättetrevlig med alla glada barn och föräldrar som kommer. Som vanligt kommer vi att ta fikat i bagarstugan för att vi alla ska få plats. Självklart kommer vi att skicka bilderna på luciatåget till tidningarna. Under jullovet kan du också ha chansen att bli få bli fodervärd på en häst under några dagar. Mer info om det finns i stallet. Har jag glömt något? Det har jag säkert, hör av dej till mej om du vill att jag skriva om något på hemsidan. GOD JUL och GOTT NYTT ÅR till er alla!

___________________________________________

Fredag den 20 okt 2006

Tyvärr så måste vi ställa in tävlingarna i helgen p.g.a. vädret.
De kommer att flyttas fram till våren i stället.
Ytterligare information kommer under helgen.
_________________________________________________

Söndag den 8 okt 2006

Hemsidan år uppfräschad med lite nya bilder m.m.
__________________________________________________

Torsdag den 5 okt 2006

Klubbjackor och byxor är beställda. Vi har tagit hem några
extra i reserv till dig som inte hann med. Först till kvarn gäller.

Kavalettiträning 7 oktober 2006. Hedda i täten, därefter Faszet. Ryttarna heter Jennifer och Emma.
__________________________________________________

Torsdag den 5 okt 2006

Tävlingarna som skulle ha varit den 30/9-1/10 är framflyttade
till helgen 21-22 oktober. De hålls under förutsättning att
väder och underlag på ridbanan är acceptabla.
Nya anmälningar kan tas emot fram till den 16 oktober.
__________________________________________________

Lördag den 30 sept 2006

Helgens tävlingar är inställda p.g.a. regn och dåligt underlag
på ridbanan.
__________________________________________________

Onsdag den 20 sept 2006

Ridsällskapet balans del i hemsidan är uppdaterad.
Där finns även information om och möjlighet att beställa
en klubbjacka och byxa .
__________________________________________________

Lördag den 9 sept 2006

Hemsidan är uppdaterad med info om klubbtävlingar
den 30 september till 1 oktober.
__________________________________________________

Onsdag den 6 sept 2006

Info om ponnypromenader är uppdaterat på hemsidan.

Familjen Hedlunds hund, Steffie.
__________________________________________________

Söndag den 3 sept 2006

Nu finns även resultatlistor för söndagens tävlingar utlagda.
__________________________________________________

Söndag den 3 sept 2006

Nu finns resultatlistorna för lördagens tävlingar utlagda.

Dokka och Hanna Roslund, 7 oktober 2006.
__________________________________________________

Fredag den 1 sept 2006

Nu finns startlistorna för helgens tävlingar utlagda.
__________________________________________________

Torsdagen den 31 aug 2006

Fliken "Tävlingar" är uppdaterad.
__________________________________________________

Söndagen den 27 aug 2006

Ridsällskapet Balans del av hemsidan är uppdaterad. Bl.a. med
nya rutiner för betalning av medlemsavgift. I övrigt är det
mindre omflyttningar och tillägg.

Ridlektion på Stall Balans, 7 oktober 2006.
___________________________________________________

Lördagn den 26 aug 2006

Nytt för hösttermien 2006 är att Stall Balans fakturerar
medlemsavgiften på uppdrag av Ridsällkapets Balans.
Den kommer på samma faktura som betalningen för
ridlektionerna.
___________________________________________________

Fredagen den 25 aug 2006

Ryttarmeddelande till dressyrtävlingar den 2-3 september
finns nu under fliken "Tävlingar".

__________________________________________________


____________________________________________

Måndagen den 5 juni 2006 Nu finns resultaten från tävlingarna 12-13 maj 2006. De finns i nedre raden på första sidan under rubriken tävlingar.

____________________________________________

Onsdagen den 3 maj 2006 Fliken Länkar är uppdaterad. Adresser till hemsidor ändras, en del faller bort och nya kommer till. Nu fungerar alla länkar, det är bara att "klicka på".

____________________________________________

Tisdagen den 2 maj 2006 Nu finns även en kvällskurs för vuxna 12-14 juni, för dem med ingen eller liten ridvana.
Läs vidare under kurser. Ridsällskapet Balans har uppdaterat en hel del. Styrelse och årsmötesprotokoll för 2005 och 2006, föreningsuppgifter, styrelsen, ungdomssektionen och kommande möten. Nu kan du läsa om vad som händer närmast hos Ridsällskapet, se vidare under Ridsällskapet Balans/Kommande möten.

____________________________________________

Tisdagen den 31 januari 2006 Vårterminen har kommit i gång och som vanligt vid den här tiden så blir det lite byten mellan ridgrupper för en del elever som önskat det. Jag kommer också att slå ihop två mindre grupper för att på så sätt bereda plats för en nybörjargrupp på tisdagar kl:17.00 som beräknas starta i slutet av februari. Nyanmälningar via mail eller telefon är välkomna. Enstaka platser i några av de övriga grupperna finns också just nu, men skynda dej att anmäla då platserna brukar ta slut lite längre fram på våren.

Jag är också glad över att kunna berätta att jag köpt en ny häst till ridskolan. Det är en svensk ridponny kategori D som är nio år. Jag har köpt henne av uppfödaren och hade henne på prov i tre veckor innan jag köpte henne. Ayla Kiowa, som hon heter, visade sej genast vara rätt häst för oss. Hon är pigg, glad, snäll och välriden. Dessutom är hon viktbärande och väldigt mjuk att sitta på i alla gångarter. De som ridit henne på lektionerna tycker att hon är toppen så jag är mycket glad över att ha hittat en så fin häst. Ayla fick gå i en egen hage de första två dagarna men sen bestämde hon sej för att hon skulle umgås med grabbarna så hon sprang helt sonika in till dem rakt igenom staketet och sedan har hon fått stå kvar i grabbarnas hage som en höna i tuppgården. Grabbarna hade förstås inget emot att få damsällskap så alla kommer bra överens med varandra. Ridlägren sommaren 2006 är snart inplanerade. Jag har redan börjat få förfrågningar via mail så håll utkik på hemsidan för ny information under fliken kurser. Som vanligt går det bra att anmäla via mail eller telefon.

Ridsällskapet Balans planerar också för ponnypromenader på lördagarna samt hopp och dressyrkurser lite längre fram i vår. Håll utkik efter info om det på hemsidan och i stallet. Andante är för övrigt fortfarande under igångsättning efter hältan men tanken är att han snart ska gå lektioner. Yoshi utbildas försiktigt och han har visat sej vara en mycket lättlärd och trygg kille som har alla förutsättningar att bli en fin ridskolehäst så småningom. Tävlingssäsongen närmar sej och det är snart dags för några av ponnyerna att få mätintyg och licenser. Jag har dessutom skickat in passansökningarna för länge sedan, men eftersom det är så många hästar i sverige som ska ha pass så får vi nog vänta ett tag på dessa. Anna-Karin
_____________________________________
_____________________________________

Anna-Karin Sandberg, mobiltelefon: 070-604 80 50
a-k@stallbalans.se

Stallets telefon: 0920-980 15
rid@stallbalans.se