Olycksfallsförsäkring

Som medlem i Ridsällskapet Balans och när du rider hos oss, omfattas du av en försäkring hos Folksam via vårt medlemskap hos Ridsportförbundet. Se Folksams information nedan samt hur du anmäler en skada.

Tänk på att anmäla till andra försäkringar och försäkringsbolag som du kan vara försäkrad hos. Exempelvis individuell barnförsäkring, skolförsäkring, via fackförening, företagarförening m.fl. Vissa ersättningsmoment betalas nämligen ut från alla försäkringar.

Luleå Kommun har en bra skolförsäkring som för närvarande täcker både skoltid och fritid och inkluderar även friskolor. För aktuell information och länk till Folksams skolförsäkring Läs mer på Kommunes hemsida...

2018-02-11

-------------------------------------------------------------------------

Information från Folksam:

Olycksfallsförsäkring för dig som rider

Du som är medlem i en förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet är olycksfallsförsäkrad i Folksam.
Försäkringen ger dig ett bra grundskydd om du råkar ut för en skada när du rider och är en medlemsförmån framtagen i samarbete med Svenska Ridsportförbundet.
Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under:

  1. aktivitet anordnad av Svenska Ridsportförbundet, dess distriktsförbund, medlemsförening eller i samverkan med medlemsförening.
  2. enskild ridning och träning.
  3. direkt färd till och från verksamhet enligt ovan.

Om träning/tävling anordnas på annan ort än hemorten (även utomlands) gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med sådan resa.
Anmäl skada så här
Är du medlem eller målsman och vill anmäla en olycksfallsskada? Ring 0771-950 950 – säg att du är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Du kan också anmäla olycksfallsskada på folksam.se/ridsport


Olycksfallsförsäkring


 
Uppdaterad 2018-02-11