Medlemsbrev nr 1 2009

Hej Alla Medlemmar!

Vi har hunnit en bit in på 2009 och det är vår i luften! Just idag blir man glad och lycklig över strålande solsken, klarblå himmel och takdropp!

Ridsällskapet Balans har i söndags, 15 mars, haft årsmöte/medlemsmöte och den nya styrelsen hade också sitt första styrelsemöte detta år. Vår styrelse har till hälften nya ledamöter och det känns roligt att få hälsa Malin Phalin, Sofia Englund, Johanna Larsson och Elisabeth Pettersson välkomna.

Lite smått och gott från vårt styrelsemöte 15 mars 2009

Klubbtävling
Den 22 maj planerar vi för en klubbtävling i dressyr, öppen för alla medlemmar och för både häst- och ponnyekipage. Det kommer att finnas tävlingsklasser för alla; allt från ett enklare skritt- och travprogram till en svårklass för de som hunnit längre. Jag hoppas att vi blir många som tävlar! Klubbtävling är ett jättebra tillfälle att få prova på hur det är att tävla.

Under höstterminen kommer vi som vanligt att ha Stall Balans-dagar med klubbtävlingar i både dressyr och hoppning och med klubbmästerskap. Datum beslutar vi om senare. 

Inbjudningstävling
I år ska vi för första gången själva anordna en ”riktig” tävling och det gör vi i form av inbjudningstävling i dressyr för häst och ponny den 30 maj. Vi planerar att bjuda in Bergnäsets Ryttarsällskap och Rånebygdens Ridklubb. Jag vill puffa på för denna tävling för våra egna ryttare också! Ytterligare en jättebra möjlighet att få prova på tävling på hemmaplan! Vi räknar med god uppslutning av medlemmar, som hjälper till att göra denna tävlingsdag till en rolig, välarrangerad och minnesvärd tävling både för oss själva, men framför allt för våra gästande tävlingsekipage! 

Städ- och fixardag på Stall Balans
Årets städ- och fixardag i stallet blir den 17 maj och vi träffas kl 11.00. Vi ”städar bort” vintern och gör fint på vår anläggning inför både klubb- och inbjudningstävlingarna. Vi avslutar med att grilla hamburgare och äta gott tillsammans!

Feriejobb hos Ridsällskapet Balans
Sommarjobb med hästar! På vår hemsida finns information om möjligheten att söka feriejobb hos oss. Vi är extra glada över att Luleå kommun beslutat skjuta till mer pengar till årets feriejobb, så att också elever som går ut årskurs 9 grundskolan får möjlighet att feriejobba. Feriejobb får också elever som går ut årskurs 1 och 2 i gymnasieskolan ansöka om.  

Lucia- och julfest
Just nu känns Lucia- och julfesten långt borta! Men vi har planerat in Lucia- och julfest i stallet den 13 december, med Luciatåg till häst, julig tomtekadrilj och julfest. Övar gör vi den 28 november och 6 december. Den 28 november gör vi också, lagom till 1:a Advent, julfint i stallet!

Medlemsfest

Boka in partaj med tacobuffé den 25 april (prel kl 17.00). Vi lovar en hejdundrande fest med underhållningsöverraskning!

Ponnypromenader i vårsolen
De efterlängtade ponnypromenaderna är ett riktigt vårtecken! Och snart är det dags för premiär: Vårens prova-på-ridningar/ponnypromenader blir den 4 april, 18 april, 25 april och 2 maj med start kl 11.30. Visst kan vi räkna med Dig som hjälpledare! Glädjen hos små och stora som får gå på ponnypromenad med våra snälla hästar är så rolig att få dela!

Ridsällskapet Balans tävlingsryttare
Nu finns nya riktlinjer för tävlings- och träningsbidrag för Ridsällskapet Balans licensierade tävlingsryttare. Ta kontakt med mig för ytterligare information!

Dressyr- och hoppträning
Vi är jätteglada över vårt samarbete med Robert Johansson, som med jämna mellanrum kommer till Stall Balans för hoppträning på olika nivåer för häst och ponny. Aktuella datum anslås på anslagstavlan i stallet.

Dressyrträningar kommer vi också att starta upp. Mer information kommer på hemsidan.

Vi planerar också för tillfällen med programridning. Programridning innebär att man på olika förutbestämda nivåer får rida igenom dressyrprogram och så får man ett omdöme, tips och råd!

Klubbjacka – vår/sommar/höst-modell
Vi kommer att titta över utbudet på klubbjackor med komma med ett erbjudande till våra medlemmar. Information kommer under ”Klubbshopen” på hemsidan.

Grönt-kort-kurs
Inbjudan till intensivkurs över ett veckoslut (lördag-söndag) för Grönt Kort är på gång. Information kommer på hemsidan.

Övrigt
Vi har nu beställt ett nytt, fint dressyrstaket, 20 x 40 m med tillhörande markbokstäver. Vi inviger detta vid våra klubbtävlingar i maj.

Nyanskaffning av säkerhetsvästar. Våra säkerhetsvästar används flitigt och det tycker vi är jättebra. För att alla ska hitta rätt storlek, kommer vi att komplettera med nya västar i storlekar som behövs!

Frågor, funderingar, sypunkter! Tveka inte att kontakta oss i styrelsen. Vi är till för er! Ingen fråga är för liten – eller för stor.

Jag ser fram mot ett roligt, spännande och innehållsrikt verksamhetsår tillsammans med er alla!

Hälsningar

Lisa/ordförande
E-post lisa@stallbalans.se
Tel 0920-697 44, 070-377 29 51