Medlemsbrev nr 2 2009

Hej Alla Medlemmar!

Här kommer årets andra medlemsbrev. Innehållet är både nygammalt och nytt.

Igår, söndag 19 april, hade vi ett första tävlings/träningsmöte med både gamla, nya, blivande och intresserade tävlings- och träningsryttare! Jag är glad över att vi har ett härligt gäng, duktiga och ambitiösa, tjejer, som framöver kommer att representera vår klubb på både hopp- och dressyrtävlingar ute i länet och förhoppningsvis också utanför länets gränser. Tävlings- och träningsmöten kommer framöver att hållas med jämna mellanrum. Håll utkik på hemsidan och anslagstavlan i stallet för information.

Klubbtävlingar i dressyr 22 maj – vårens Stall Balansdag
Fredag 22 maj är det äntligen dags för vårterminens klubbtävling i dressyr. Det kommer att finnas tävlingsklasser för alla, från trav- och skrittprogram med bedömning clear round till Lätt A. Vid denna tävling får vi också inviga vårt splitternya, fina dressyrstaket med lika fina markkonsbokstäver och låta våra hästar och ponnyer bekanta sig med detta till vår inbjudningstävling veckan efter.

Klubbtävlingarna blir också ett perfekt tillfälle att vässa formen för inbjudningstävlingen! Mer information om klubbtävlingen kommer snart i form av en proposition (inbjudan), där alla detaljer presenteras.

Alla som deltar i tävlingen är självklart med och hjälper till under tävlingsdagen. Lista på funktionärsuppgifter sätter vi upp på stallets anslagstavla och listan hoppas jag snabbt blir fulltecknad! Alla kan göra något och det är en förutsättning att vi alla hjälps åt för att kunna genomföra klubbtävlingar. Och självklart hoppas jag på funktionärer bland våra medlemmar, som inte är med tävlar denna gång.

Inbjudningstävling i dressyr 30 maj
Vår första egna ”riktiga” tävling närmar sig. Propositionen är nu inlämnad till Norrbottens Ridsportförbund för godkännande och när detta är klart läggs den ut i tävlingsterminen på Norrbottens Ridsportförbunds hemsida, liksom på vår egen hemsida. Vi bjuder in Bergnäsets Ryttarsällskap, Rånebygdens Ridklubb och Luleå Ryttarförening.

Som jag skrev i förra medlemsbrevet räknar vi med ett gott stöd av våra medlemmar för att göra denna tävling till ett roligt och välarrangerat arrangemang. Boka redan nu in kvällen 29 maj, för bygge av dressyrbana med mera. Vi förbereder det som går dagen innan, så blir det inte så stressigt på själva tävlingsdagen. Även för denna tävling kommer det att finnas en funktionärslista i stallet, som jag hoppas blir fulltecknad lika snabbt som för klubbtävlingarna!

För att tävla på inbjudningstävling och uppåt krävs tävlingslicens för ryttaren. Ridsällskapet Balans tävlingsryttare får sin startavgift subventionerad av föreningen vid denna tävling.

Tävlings- och träningsbidrag
Påminner om att Du som är tävlingsryttare för Ridsällskapet Balans har möjlighet att få tävlings- och träningsbidrag. Vi har arbetat fram nya riktlinjer för bidragen och det känns roligt och viktigt att få göra en satsning på våra tävlingsryttare, inte bara i år, utan med sikte på framtiden!

För mer information om tävlings- och träningsbidrag tar ni kontakt med mig.

Hoppträning för alla nivåer
En rolig och välkommen nyhet för alla som är intresserade av hoppning är att det blir extra hopplektioner för Anna-Karin under vårterminen med start den 24 april. Mer information om detta hittar Du i fliken ”lektioner, läger o Drop-in” och under aktuellt! Som medlem hos RSB får Du subventionerat pris, eftersom vi tycker det är jätteviktigt med utbildning och utveckling.

Vår externa hopptränare Robert Johansson kommer också att bokas för hoppträningar framöver. Information om datum kommer.

Efterlängtade dressyrträningar
Nu är vi i slutfasen att boka fast en duktig C-tränare i dressyr. Boka redan nu helgen 23-24 maj för träningspass och programridning. Mer information kommer inom kort, men jag kan redan nu avslöja att det är en mycket välmeriterad tränare och tävlingsryttare som vi ser fram emot att få hälsa välkommen till Stall Balans.

Programridning för Anna-Karin
Under våren kommer vi, tillsammans med Stall Balans och Anna-Karin, erbjuda programridning. Det betyder att man får rida igenom ett dressyrprogram, från nivå ”Dressyr 3” (skritt- och travprogram) och uppåt. Anna-Karin bedömer uppvisningen och ger tips och goda råd på vad man behöva träna på mer, så man kan förbättra sin dressyruppvisning. Jättebra att ha med sig i bagaget, till exempel inför klubbtävlingarna.

Städ- och fixardag på Stall Balans
Påminner om vår städ- och fixardag den 17 maj med start kl 11.00. Denna dag gör vi vår anläggning sommarfin inför både klubbtävling och inbjudningstävling. Det finns uppgifter för alla! Oömma kläder och ett glatt humör är det enda man behöver tänka på. RSB avslutar dagen med att bjuda på goda, grillade hamburgare!

Medlemsfesten på lördag den 25 april
Information/anslag finns på hemsidan och på anslagstavlan i stallet! Bindande anmälan senast torsdag 23 april, som mejlar till mig eller lämnar i brevlådan i stallet.

Grönt-kort-kurs
Vi har hunnit halvvägs med Gröna Kortet! Kursen är genomförd och nu väntar vi på att få ett datum för provskrivning. Som vanligt hade vi jätteduktiga elever, som jobbade hårt under en hel helg med teori, praktiska övningar och ridprov. Nu kommer i alla fall jag att hålla alla mina tummar för kursdeltagarna Marie, Klara, Karin, Elisabeth, Maria, Ellen, Anna, Aurora, Izabel och Elina som är på väg att få sina Gröna Kort. Jag hoppas vi ses på tävlingsbanorna framöver!

Tävlingsschabrak
Inom kort blir våra nya, fina tävlingsschabrak från Eskadron broderade med både förenings- och Stall Balansloggan. Tävlingsschabraken, vita dressyr och marinblå hopp, lånas ut kostnadsfritt till våra tävlingsryttare. När man tävlat klart, återlämnar man schabraken i lika fint skick, som när man lånade dem = hela och rena! Schabraken finns i både häst- och ponnystorlek! Loggorna blir marinblå på de vita schabraken och silverfärgade på de marinblå. Snyggt och välmatchande! Så snart schabraken är färdigbroderade kommer information om hur Du bokar dem för tävling.

Avslutar medlemsbrevet på samma sätt som förra gången: Frågor, funderingar, sypunkter! Tveka inte att kontakta oss i styrelsen. Vi är till för er! Ingen fråga är för liten – eller för stor.

Nu är jag i alla fall full av längtan och förväntan; klubbisar, inbjudningstävling, hopp- och dressyrträningar… Sommaren är inte långt borta den heller och då blir det ridläger och annat hästkul på tapeten!

Vi ses i stallet!

Hälsningar

Lisa/ordförande
E-post
lisa@stallbalans.se
Tel 0920-697 44, 070-377 29 51

Schabrak  

Bjuder på en liten förhandsvisning av våra nya schabrak, som blir ännu finare med Stall Balans- och föreningsloggan påbroderad!