Tidigare trotjänare

Här hittar du hästar som tidigare har bott hos oss.


LUCKY SECRET Hemlis, eller Lucky Secret som hon egentligen heter, är en svensk ridponny kategori C. Hon kom till oss vintern 2012 och hon har visat sig vara en tuff utvecklingsbar tjej. Fortfarande har hon en hel del kvar att lära sig men hon är väl grundriden och har fått prova på jobbet som lektionshäst men bara med de duktigaste eleverna ännu. Så småningom kommer hon att få gå mer men då hon är ung så tar vi det lugnt. Hon har även en rolig färg, brunskimmel som växlar till nästan vit på sommaren och brun på vintern, riktigt söt är hon.

Jättesnäll att sköta om, men hon vill allra helst var ute i hagen. Eftersom hon inte var van att vara ute i lösdrift denna vinter så har hon fått vara inne i box på natten men så fort det blir lite varmare ute så ska hon få gå ute med de andra som går på lösdrift. Det kommer hon att uppskatta.

_________________________________________________________________


BELLA KRISTA är ett resligt halvblods sto, född 2006. Hon är snäll att rida och har väldigt god bjudning utan att för den skull bli svår att reglera, känslig för hjälperna och villig att var till lags. Bella tycker inte om att vara inne i stallet, hagen passar henne mycket bättre, så man bör undvika att lämna henne ensam i stallet. Att bli borstad och ompysslad uppskattar hon, men då det är klart så vill hon inte vara kvar inne. Bella är en riktigt mångsidig häst som passar för såväl dressyr som hoppning och uteritter. Hon rör sig dessutom riktigt trevligt.

_________________________________________________________________


FASZET  är en vacker fuxfärgad B-ponny med ljus man och svans. Vi har köpt henne av uppfödaren Ingemar Lööf i Linköping. Hon är pigg och glad att rida eftersom hon tycker om att få gå med på lektion. Hon lyder fint små mjuka hjälper och är lätt att sitta på. Hon är en mycket säker hopp-ponny och har vunnit flera priser på våra tävlingar. I början när hon kom försökte hon på alla sätt och vis att bli chefen i hagen, men ingen av de andra blev särskilt rädd för henne så hon fick svälja stoltheten och hamnade nästan längst ner i rangordningen, men hon är lika glad för det.
_________________________________________________________________


KATRINEBERGS ANGANTYR  är en russvalack. Han är en c-ponny som tidigare gått som tävlingshäst på ponnytrav med mycket goda resultat, till och med i SM. Anges karriär inom ponnytravet tog dock slut eftersom han växte och blev för stor för att få starta igen.

Sedan han kom till oss så har han visat sej vara en underbart fin ridhäst med stor hopptalang och dessutom har han otroligt lätt för att lära sej nya saker. Han är väldigt pigg att rida, alltid snäll och älskar när man pysslar med honom. Han är chefen i hagen och vet vad han vill då han ska hämtas i hagen. Det är inte alla som kan fånga honom, ibland kommer han bara då det är jag, matte som ropar på honom, andra kan han leka tafatt med och den leken vinner han alltid om han är på det humöret. Har inte jag funnits till hands vid dessa tillfällen så har han ordnat sej en vilodag helt enkelt genom att vägra låta sej fångas i den stora hagen. Vi förlåter honom i alla fall för den lilla egenheten för han är ju en toppenfin kille och alla som ridit honom tycker om honom. Ange tävlar i hoppning.

_________________________________________________________________

DOLLAR GIRL  är en privtägd connemaraponny. Hon ägs av Therese Landmark. Dollar är en liten D-ponny, hon är svartbrun till färgen.

_________________________________________________________________

MADICKEN  är en B-ponny som vi har köpt från Sala. Hon har okänd härstamning, men vi vet att hon har gått som lektionshäst utanför Uppsala innan hon kom till oss. Madicken har en stark vilja och ibland måste man vara extra bestämd med henne men då ger hon sig och funkar jättebra. Hon är lugn, orädd och mycket klok. Madicken har vi också kört in utan problem, så hon kan också dra en vagn. Många elever tycker om henne just för att hon är så speciell och personlig. Madicken tävlas i både dressyr och hoppning.

_________________________________________________________________

MAGIC SPIRIT  är en svenskt halvblod på 160 i manköjd. Han är brunskäck och född 2002. Valacken ägs av Jessika Hedlund med familj. I framtiden är det tänkt att Spirit och Jessika ska synas på tävlingsbanorna. Han är en supergo och snäll kille med mycket motor, orädd och lydig. En underbar häst på alla sätt och vis.

_________________________________________________________________

TRITON är en mycket välutbildad svensk ridponny, maxad kategori D med fina gångarter, som vi har den stora äran att få låna i vår verksamhet. Han har många placeringar i dressyr och sedan våren 2009 ägs han av Alice Rönnkvist som redan har hunnit starta honom i dressyr med placeringar. Vi önskar dem lycka till i framtiden.

_________________________________________________________________

MISTY  är en D-ponny, född 2002. Stoet ägs av Åsa Muotka och barnen Hanna och Josefin. Misty är en pigg och tuff häst med stort mod, framförallt i hoppningen. Snäll att sköta i stallet. Hög i rang i hagen och sätter de flesta andra hästarna på plats oavsett storlek och ålder.

_________________________________________________________________

VALLAS HOLLY  är en jättefin viktbärande D-ponny med bra gångarter, 148 cm i mankhöjd. Holly är en svensk ridponny welsh cob/new forest och henne har vi köpt av uppfödaren Valla Häst & Fritid AB i Linköping. Hon är väldigt mjuk att rida men vissa dagar kan hon ta lite tid på sig att "komma igång", men när hon väl är där så visar hon verkligen bländande gångarter och kan många dressyrrörelser perfekt. När det gäller hoppning så tänder hon till direkt för det tycker hon är störtkul. Holly är snäll och kan ridas av de flesta, både små barn och vuxna som inte är alltför tunga. Hon är också snäll att sköta.

Holly betäcktes sommaren 2007 och 2008 den 16 juni fick hon en liten hingstunge som hon är mycket stolt över. Holly har varit en perfekt mamma till honom och vi hoppas att hon ska få chansen att vara mamma fler gånger i livet. Nu, våren 2009 är Hollys mammaledighet över sedan ett par månader och nu har hon återgått till arbetet som ridskolehäst igen. Fölet som hon fick ska självklart stanna hos oss, han har fått sitt pass och heter Bertil, tro det om ni vill. Mer info om honom kommer snart under hästar.

_________________________________________________________________

YACKIE EM´S DORIS  är ett brunt svenskt halvblod född 2004 efter Emmerton och är 159 cm i mankhöjd. Doris är ett sto som kom till oss som treåring våren 2007 och var då helt oinriden. Hon är nu inriden och även hoppad lite under ryttare. Doris har hela tiden varit enormt snäll och lydig under tiden som jag jobbat med henne, mer lättjobbad häst får man leta efter. Hon har nu fått börja arbeta som ridskolehäst och är nästan som en drömhäst för lektionsryttarna, väldigt lättsam, trevlig och samarbetsvillig.

I spiltan lägger hon öronen bak men hon skulle aldrig göra något fel utan det är mer för att hon är lite osäker på nya människor, hon tar det säkra före det osäkra och ser arg ut. Jättesnäll att sköta trots öronen alltså och vill ha en skötare med vänliga händer. I hagen är hon låg i rang och går undan för alla andra hästar. Då hon fortfarande växer så kommer hon inte att få gå så mycket lektioner varje vecka, en så fin häst ska man vara rädd om och hon är ung ännu, hennes arbetstid ökas försiktigt med tiden. Doris har redan som nybliven fyraåring hunnit starta i dressyr och har även hoppat på klubbnivå. Vi kommer säkert att få se henne tävla mer framöver.

_________________________________________________________________Hogge vilar på betet, 2006.

Fullblodet Hogmanay på sommarbete


Fullblodet Hogmana
y med sin matte

Shadow

Tävlingsponnyn Shadow


Bellini i morgonsol, augusti 2005
Welshponnyn Bellini, C-ponny  e:Candide u: Für Elise.

Andante, augusti 2007.
Arabhästen Andante efter L.M. Limaal, mkh: 153 cm, valack, skimmel.

Daysie, augusti 2007.
Halvblodet Daysie efter Happy Day – Herkules, mkh: 167 cm, sto, svart.Fjordingen Bellman, kategori D, valack, ljusbrunblack.

Mufflan
Angloaraben Mufflan efter Eldorado ox – Hjovial xx, mkh: 162 cm, sto, brun.


Islandshästen Øsk, kategori C, sto, svart.

Sessan
Shetlandsponnyn Sessan, A-ponny, sto, svart.


Russet Rekyl, B-ponny, valack, fux.


Lettiska halvblodet Mon Cheri, mkh: 163 cm, sto, mörkbrun.


Welshen Cheri, C-ponny, sto, mörkfux.


Ludde
Ludde var vår stallkanin.