Nybörjarridning, prova på för barn

Ridår 2021-2022

Start period 2 2021

Dag och tid kommer längre fram i höst.

De första 10 gångerna har vi varannan gång ridning och praktisk teori då de får lära sig mer om bl.a. hästens beteende och skötsel. Vid ridning lär de sig grunderna i skritt och trav samt tränar balansen. Vill barnet fortsätta efter denna 10 veckors period så övergår kursen till en ordinarie ridgrupp för nybörjare, samma dag och tid som tidigare. Möjlighet finns även att byta till annan ordinarie ridgrupp i mån av plats. Ordinarie ridgrupp innebär att man rider varje lektion med undantag av enstaka tillfällen med teori vid behov. Det innebär också att vid ordinarie lektion bör eleven komma ca. 20 minuter innan ridlektionen startar för att kunna göra i ordning häst som inte redan rids, för att få mesta möjliga ridtid.

Observera att man måste säga upp ridningen senast den "ej fastställt ännu" om man inte vill fortsätta efter period 1.
Läs mer under rubriken "Ridperioder och sista uppsägningsdatum".

Nybörjarkursen passar bäst för barn som är 5 år eller äldre, yngre barn hänvisas till knatteridningen. Ibland kan knatteridningen passa bättre även om man fyllt 5 år, det vet ni som är förälder bäst. Åldersgränsen är flexibel beroende på vad som passar ditt barn.

Ridningen är uppdelat i fyra ridperioder bestående av 10 lektioner i varje period.

Kostnad för period 1 (10 gånger) prova på perioden är 1250 kr.

Kostnad för följande perioder i ordinarie ridgrupp är 1650 kr/period.

Ridavgiften faktureras till den e-postadress ni gör er ridanmälan, eller till annan e-postadress ni önskar ändra till. Det är möjligt att få en pappersfaktura om ni vill ha det, men då tillkommer en avgift på 25 kr. Skicka i så fall ett meddelande till lars@stallbalans.se och begär att få en pappersfaktura.

Ridperioder och sista uppsägningsdatum
Läs mer under rubriken "Ridperioder och sista uppsägningsdatum".

Medlem i Ridsällskapet Balans
Det är inte obligatoriskt att vara medlem i föreningen Ridsällskapet Balans under prova på perioden, men vill man ta del av föreningens fördelar som exempevis försäkring så rekommenderar vi det. Väljer ni att inte att vara medlem så meddela det till oss i din anmälan. Vid fortsättning i ordinarie ridgrupp nybörjarridning eller vid byte till annan ridgrupp så är medlemsskapet obligatoriskt. Medlemsavgiften till Ridsällskapet Balans är 300 kr per kalenderår. Läs mer om medlemskapet här...

Information och regler
Läs mer under Information & regler om våra villkor när
ni rider hos oss.

Anmälan
Anmälan görs via e-post till a-k@stallbalans.se. Har du några funderingar eller vill ha mer information så ring Anna-Karin på tel. 070-6048050.

Följande ska framgå i din anmälan:
Elevens namn, personnummer, telefonr och fullständig adress samt vilket kurs ni är intresserad av. Berätta lite om elevens ridvana, t.ex. nybörjare eller om ridvana finns sedan tidigare. Exempelvis kan du skriva "nybörjargalopp" eller "hoppning". Om eleven är under 18 år skall även föräldern/vårdnadshavarens namn, adress och telefonnr anges. Vi måste även veta till vilken e-postadress fakturan skall skickas till. (Tänk på att a
nvända en e-postadress du kan läsa året runt, ex. under din semester).

Vi bekräftar så fort vi fått din anmälan om eleven fått en plats, alternativt placering i vår ridkö. Har du inte fått ett svar av oss inom några dagar så hör av dig igen. Vi hör av oss så snart det finns en lämplig plats att erbjuda. Har du accepterat platsen så är den bindande, för uppsägning se våra regler.

Föregående år
Information om föregående års ridperioder och priser hittar du här

Stall Balans AB
Genvägen 36
974 36  LULEÅ
Telefon: 070-6048050
E-postadress: a-k@stallbalans.se


Välkommen som ridelev hos oss!

Uppdaterad 2021-08-31